Martin Rotter

Jak zasáhlo očkování do života některých rodin - brožury

15. 09. 2015 14:17:48
Několik rodičů s dětmi poškozenými po aplikaci očkování ve spolupráci se Svazem pacientů ČR vydalo brožuru s názvem “Jak zasáhl systém očkování do života některých rodin”.

Obě dvě brožury slouží k seznámení veřejnost s faktem, že očkování může mít a má (i závažné) vedlejší účinky. Postižené dítě není jen abstraktním nehmatatelným číslem za desetinnou čárkou ve statistice, ale živým tvorem, který má hodnotu.

Příběhy v brožurách vypráví rodiče, kteří celou tu "show" sledovali z první řady. Sklízeli to, co nezaseli. Mnozí budou oponovat tím, že očkování přece pomáhá. Doktoři se budou křižovat v úděsu, že očkování přece nemůže mít vedlejší účinky, jinak by to nepíchali. Politici mohou překotně už tři roky pracovat na odškodňovacím fondu, kterým se pan ministr Němeček ohání před každým, kdo vysloví slovo "očkování". To je všechno hezké, ale bledne to na pozadí skutečných příběhů skutečných lidí.

Brožury jsou k dispozici v PDF (první a druhý díl). Pokud toužíte po brožurách tištěných (kvalitní tisk), ty je možno objednávat na e-mailové adrese brozury.ocko@seznam.cz. Cena prvního dílu je 75 Kč, cena druhého dílu je pak 120 Kč. K finální ceně je připočtena ještě poštovní přirážka podle ceníku ČP.

Uvedené ceny slouží pouze k pokrytí nákladů na tisk a tvorbu brožur. Spousta obětavých lidí do brožur investovala stovky člověko-hodin bez vidiny finanční kompenzace. Hnalo je něco zcela jiného, ale o tom až jindy.

Je dobré uvědomit si kontextové zasazení brožur. Není to jen sada příběhů od (jak říkají státní činitelé) sluníčkových biomatek. Je to dílo, které upozorňuje na široký interdisciplinární problém, který se táhne od vážných nemocí (například autismus) až po nepřijetí dítěte do školky a vyloučení z kolektivu ve věku, kdy jej maličký jedinec nejvíce potřebuje. V nejvyšších politických patrech se v těchto dobách o očkování ve vztahu ke školkám potažmo společnosti jako takové živě diskutuje a brzy může dojít (za obrovského přispění rodičů již postižených děti) k velikému pozitivnímu průlomu.

Není nic jednoduššího, než si brožury přečíst. Cílem brožury není poučit, ale osvítit. Mnoho z oněch příběhů má podobné kontury a vzorce. Nevyvratitelně existuje skupina obětí očkování. Rodiče často slepě věří systému a očkují i dítě, jehož starší sourozenec po očkování trpěl, což jde ale samozřejmě na vrub lékařům.

Autor: Martin Rotter | karma: 19.51 | přečteno: 1694 ×
Poslední články autora