Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D77a41r61i31n29a 34M86a16l29k50o23v44a 4838237385573

Pane Rottere, zajimalo by mě, kolik mate dětí, kolikrat jste s nimi navštívil ordinaci pediatra a kolik z dětí má nasledky prokazatelne způsobené ockovanim...neni mně jasné, proc proti očkování tak brojite, myslite, ze lepší by bylo neockovat vubec? Pro mě osobně je rozhodujici 'pomer cena/vykon', tedy zdali je větší riziko, že dítě utrpi ujmu nasledkem ockovani nebo že zemře na nějakou z chorob (bude mit trvale nasledky), proti ktere se povinně ockuje, paklize ji dostane. Je pravda, že riziko nakazou nekterych nemoci je zanedbatelne, ovsem pokud bude mit vetsina lidi na ockovani stejny nazor jako vy (=nenecha ockovat), miska vah se zanedlouho preklopi na opačnou stranu. Není od věci, že lide, kteří maji osobni zkušenost s nemocí, jsou prvními ve frontě, kdyzt se očkuje. Oni holt vi, že neni o co stát...

0 0
možnosti
Foto

U mě to funguje tak, že pokud chci o něčem mluvit, tak si zjistím nejdříve fakta. A najít fakta dá někdy práci, protože v dnešním světě jsou na prvním místě peníze a to i na úkor zdraví člověka.

Pokud chceme mluvit o kolektivní imunitě nebo proočkovanosti, nemluvme současně o celé populaci, protože to lidé rádi berou jako že jde o celý národ. Pokud mluvíme o populaci, potom jde jen o populaci dětí a ne všech lidí. Proto se musím zeptat: Pokud jde našemu státu opravdu o zdraví a zabránění šíření nemocí, proč nejsou očkováni zdravotníci /lékaři, sestry a i veškerý pomocný personál/ v porodnicích a ordinacích pediatrů například proti černému kašli? Hep B? haemophilus influenzae? Vždyť oni mohou ohrožovat novorozence, kteří být očkovaní nemohou! Proč nejsou povinně očkovaní všichni zaměstnanci mateřských školek, když neočkované dítě přijmout nemohou a sami nejsou očkovaní? Proč se očkují kojenci proti hep B? Proč se vynucuje očkování vakcínami, které očividně selhávají? Proč se neprovádí-alespoň namátkově-odběry na protilátky, zda očkování opravdu funguje? Proč lékaři neuznávají nežádoucí reakce a pokud ano, tak jen mezi čtyřma očima? Proč se očkuje každé dítě stejně i když je každé dítě jiné? A takových proč je spousta, ale nikdo, a to  ani ti, kteří mají očkování na starosti jako p. Prymula, ministr zdrav. Němeček a další, není schopen dát jasnou a jednoduchou odpověď.

Když stát zadala otázku odborníkům, zda je vhodné/nutné povinně očkovat proti hep. B, odpověď byla NE a přesto bylo očko zařazeno jako povinné. Stejně tak i na otázku, proč se u nás hexa očkuje ve schématu 3+1 když v okolních státech /i na Slovensku/ mají schéma 2+1? Odpověď z MZ je-jde o ekonomickou stránku. Jinak je schéma 2+1 stejně účinné jako 3+1. Jedna "včelička" navíc -cca 30 tis. dětí ročně X 1500 Kč= ??? pro farmafirmu.

OPRAVDU NEJDE JEN O PENÍZE?? A nebo jinak-co dalšího nám budou přikazovat příště a my jako stádo, nehledě napravo nalevo, poslušně přijmeme?

1 0
možnosti
Foto

Ale oni očkovaní jsou, ti zdravotníci. Např. proti žloutence bývávali očkováni už dávno za totáče. Zejména v chirurgických oborech byl o toto očkování ze strany zdrav. personálu velký zájem (a není divu).

Kromě toho samozřejmě prošli běžnými očkováními kdysi ve svém dětství. S infekčními agens, proti nimž bohužel tehdy očkováni být nemohli, se za svůj dlouhý život zcela nepochybně už dávno setkali, tedy si již vytvořili vlastní protilátky a není tedy třeba je očkovat..

.

Proč myslíte, že doktory obyčejně máloco skolí? 

Neustálý pobyt mezi nemocnými jim trénuje imunitu, jsou proočkováváni prakticky nepřetržitě tím, jak na ně nově příchozí nemocní neustále prskají. 

.

Vaše dítě se ovšem s nemocemi setká spíše ve vlastní rodině, případně dětském kolektivu, který navštěvuje.

1 0
možnosti

Berte to tak, že tu máme nějaký systém veřejného zdravotnictví fungující za nějakých podmínek. Nechcete tyto podmínky plnit? Co byste řekli na možnost z tohoto systému vystoupit?  Komerční pojištění nebo platba hotově - ovšem jen v zařízeních, která budou podobné pacienty přijímat.  

Akceptujete? To by totiž byla ta pravá svoboda.

1 0
možnosti
Foto

Chápu, je to potenciální omezování svobody. Ale zkusme se na to podívat z jiné strany. Vezměte si, že rodiče s dítětem mají za sousedy lidi, kteří se přistěhoval ze země, kde se příslušné choroby více či méně běžně vyskytují. Když své dítě odmítnou očkovat, může něco chytit třeba od dítěte těch přistěhovaných sousedů, když si se s ním setká například na hřišti. Nu a pak se dostane mezi další děti a ohrozí je.

Takže obecně jde spíš o otázku, nakolik má přednost svoboda jednotlivce před bezpečím ostatních.

4 3
možnosti

pardon, melo to byt plus

0 0
možnosti
Foto

Tím je ovšem řečeno, že dítě nepatří rodičům, ale státu. Jakmile se stát stane vlastníkem občana nejen de iure, ale i de facto, jsme v Orwellově románu 1984.

2 0
možnosti

Stejně tak jako když rodiče dítěte, jež jsou v nějaké sektě, odmítají zdravotní péči, když jim umírá dítě. Nebo ti, co přestali cukrovkáři dávat inzulín, a on zemřel, a ten zlý velký bratr je ještě poslal do vězení.

Řeknu to takhle, někdy je nutné chránit děti před rodiči.

1 1
možnosti

Ano, souhlas, každý pediatr čeká až půjdete na záchod a zvočkuje Vám dítě včetně klíšťovky. Tu pak navíc zaplatíte. Je to další prolobovaná změna zákona. Ještě, že Vás máme. Až půjdete na defenestraci, budu Vám hlídat záda. A v každé ruce budu mít injekci s Infarixem.:-)

1 0
možnosti

Nejspíš budou lékaři rodiče na zachod posílat, neb neznám nikoho, kdo by si odskocil zrovna v okamziku, kdy se pediatr venuje dítěti. Je to poněkud nelogicke a nepraktické. No ale když to dle autora jinak nejde...budu na to příště myslet, aby se mně chtělo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3115x
Programátor, rodič a kriticky myslící člověk.

Můj web