Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

A39d57a88m 16R48y13c76h61l39ý

14. 4. 2017 17:21

Nevydržel bych to. Být jeho asistent tak vezmu skalpel a podříznu doktora Mengeleho a potom rychle sebe....

0 0
možnosti
MK

Paradoxní je, že Miklós Nyiszli dokonce vystudoval v Německu (těsně před nástupem Hitlera k moci) a míval tu zemi a jazyk docela rád.

0 0
možnosti
MB

S kolegou humanistou pocházíme ze Sudet. On dokonce bádá ... Shodli jsme se na tom, že kdyby jsme byli běžnými Němci, tak bychom stáli na chodníku a vítali příjezd armády - prostě, přijeli naši. Pak, asi bychom narukovali a padli kdesi pod Moskvou - zřejmě přirozené ... Pak kolega říká, a co bychom dělali, kdybychom byli veliteli koncentračního tábora !? Ukazuje se, že v každém člověku je vkomponováno kus dobra a zla zároveň. Pak záleží na výchově - politickém systému - okolnostech - čemu je člověk vystaven. Lepší život jednotlivce - národa se pod hlavněmi tanků, tábory, totalitními ideologiemi , budovat nedá ... Pravda známá, nicméně donekonečně se odehrávající ... :-)

1 0
možnosti
VE

V každém člověku je toho vkomponováno víc než jenom poměr dobra a zla. Jeden náš duchovní filozof (M. Vácha) se ptá, jestli bychom se jako Češi zachovali jinak než Němci když šlo o "konečné řešení židovské otázky"? On neodpovídá, ale je reálné že zachovali. Němci mají v povaze to, co se u jiných národů nezjistilo v takové míře - velkou ochotu poslechnout autoritu i když jde o zabití jiného člověka

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^. Dal jsem to FB,

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3115x
Programátor, rodič a kriticky myslící člověk.

Můj web