Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JE

Zkušenost lékárníků: zdvojnásobí se počet receptů, pokud má pacient papírovou průvodku nebo v telefonu QR kód, je to sice zpomalení, ale ne uplně zásadní. Pokud klient přijde s telefonem, který víceméně neumí použít, je hledání správné esemesky s receptem problém. Když už se zadaří , nevidí na malinkém displeji dvanáctimístný kód, a lékárník si to z telefonu musí opsat. A pokud měl nyní klient na deset léků pět receptů, opisovala jsem pět dvanáctimístných kódů, od ledna to bude deset kódů.... čas výdaje léků se bude prodlužovat , stejně tak fronty nemocných pacientů :(

0 0
možnosti
Foto

Mám neurčitý pocit, že jste to byl Vy, který velmi horoval pro elektronizaci zdravotnictví a mé námitky jste šmahem zamítal s tím, že by se všichni lékaři měli pořádně naučit s PC, programy atd. a moc nevyskakovat.

Jak je vidět, už i Vám došlo, že není vše krásně růžové. Že hlavní smysl e receptu - tedy okamžitá informace, že stejný lék už nemocný dostal jinde, že bere něco podobného od jiného doktora atd. zatím není v dohledu a dochází spíše k regresi. Ale to nic, nejsem chytlavý...Pěkný den.

2 0
možnosti
Foto

Jenže stávající stav není způsoben technickými problémy ani nemožností, ale čistě zpolitizovaným stavem.

Kdyby se rozhraní eReceptu používalo v plných možnostech tak, jak bylo technicky zamýšleno, byli bychom ÚPLNĚ někde jinde.

Lékový záznam je technicky nejspíše už dávno hotov. Zase, jeho nedostupnost je tu kvůli politickým čachrům. Z technického hlediska už by záznam mohl krásně fungovat.

0 0
možnosti
JH

J54a21n 33H66a61r17v60a81n

19. 12. 2019 13:26

Napíšu e-mail obvoďákovi, obratem pošle recept. Pak v lékárně vytáhnu telefon a - hotovo! Za mě super R^!!

1 0
možnosti
LB

Tahle politika "nechci slevu zadarmo" je v našem zdravotnictví tradiční. Když ČSSD zrušila poplatky u lékaře /to bylo správné, platím si zdravotní pojištění, platím daně, nemám platit poplatky/, tak bylo naprosto úžasné těch třicet kaček doktorovi neplatit. Až do chvíle kdy jsem zjistil, že za léky na předpis, za které jsem zaplatil stovku, nyní zaplatím tři stovky...

0 0
možnosti

Asi by nebylo od věci, zjistit si, proč k tomu SÚKL přistoupil. A zkuste se zeptat i lékárníků, jaký na to mají názor.

2 0
možnosti
Foto

SÚKL k tomu podle mě přistoupil kvůli doktorské lobby.

Doktor dostane za každý vydaný recept 1 Kč nebo více. Praktik může mít za měsíc klidně 600 pacientů, vystaví bez problémů nově 1500+ receptů. To je bonus 1500+ Kč pro každého lékaře. Je naprosto jasné, odkud vítr vane, ale to vám žádný politik nebo manažer neřekne, že se nechal ovlivnit lobbingem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3115x
Programátor, rodič a kriticky myslící člověk.

Můj web