Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

No to je blábol... Upřímnou soustrast autorově "schopnosti" logicky myslet.

0 0
možnosti
AT

K editu:

Osa y = počet na 100000 obyvatel ve skupině. Skupina = věková skupina. Co to matlete o nějakém přepočtu? Zkuste edit2 pane programátore.

0 0
možnosti
AT

.... pokud tedy vezmeme v úvahu tento fakt, pak lžete, když tvrdíte, že máte o 40% větší šanci, že onemocníte covidem, když se nenecháte očkovat. (A pak prý že neinterpretujete .... pane programatore)

0 0
možnosti
LV

Dost podstatná jsou data pod tím grafem. To při své inteligenci nejspíš chápete, ale cudne o tom mlčíte.

Další vliv na zkreslení Vámi vypíchnutého grafu má to, co níže popisuje pan Vracovský. Ti, kteří očkování odmítají, zároveň často odmítají chodit na testy.

2 0
možnosti
Foto

Člověk by čekal, že Klaus coby ekonom umí číst statistické údaje.

0 0
možnosti
Foto

Poznámka k větě "... 20% větší šanci být bez JIP, pokud jsem bez očkování při 80+ letech. To je fakt."

To ovšem není fakt, nýbrž s vysokou pravděpodobností (kolem 50%) jen statistická fluktuace. Pravděpodobnost pro neočkované je tam počítána jen ze dvou jedinců. To je tu tohoto typu statistiky naprosto nedostatečný počet. Aby statistika dávala smysl alespoň na dvě desítky procent, musí být počítána z alespoň z 5 případů. Stejní dva neočkovaní jedinci na JIP by totiž se skoro 50% pravděpodobností vyšli i tehdy, kdyby jejich šance být na JIP byla stejná jako u očkovaných.

0 0
možnosti
Foto

Drobná oprava: poslední věta mého příspěvku měla správně začínat

"Stejní nanejvýš dva neočkovaní jedinci .... "

0 0
možnosti
HH

To je stejné, jako fakt, že jezdit za volantem opilý je výhodnější, protože statisticky více dopravních nehod zaviní lidé střízliví...

Stačí se jen kriticky zamyslet...

Dalším příkladem budiž návod, jak eliminovat hrozbu bombového atentátu v letadle...stačí si na palubu vzít bombu svoji, protože je statisticky prakticky vyloučeno, aby na jedné palubě byly dvě nezávislé bomby...

Opět stačí selský rozum a trocha kritického myšlení...hlavně neodolat dezinformací a stádu!!!

3 0
možnosti
AT

Článek je typickým příkladem jak lze z přesných dat špatnou interpretací dostat úplně jiný výsledek, než signalizují.

Pozapomněl jste uvést, že kompletně naočkovaných je v naší republice téměř 7mil. Takže je více než dvojnásobná pravděpodobnost, že mezi nově nakaženými bude člověk naočkovaný. Tím se vámi prezentované rozdíly stírají a v některých skupinách se otáčejí ve prospěch očkovaných. To za prvé.

Za druhé, nikdo, kromě neinformovaných populistů netvrdí, že očkovaný člověk se nemůže nakazit. Očkování pouze mírní příznaky a brání těžkému průběhu nemoci.

1 0
možnosti
Foto

Jestlipak za Vaším šokem není spíš touha dezinformovat... ta čísla ukazují ty které systém, nikoli, ty kteří onemocní. Většina popíračů covidu se s nudlí u nosu testovat nejde, není očkovaná a není ani v tomto grafu. Mnohem víc vypovídají grafy u téhož zdroje, které ukazují na počty hospitalizovaných, případně těžké průběhy... Právě ty jednoznačně ukazují na účinnost očkování co se týče těžkého průběhu.

https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky

4 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3115x
Programátor, rodič a kriticky myslící člověk.

Můj web