Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Prodej elektrické energie přes burzu je berlínsko-bruselský výmysl a chtít se z toho vymanit by znamenalo něco jako vyhlášení války Berlínu a Bruseli.

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Martine Rottere. Jen na okraj, uvazujete jako socialista. A jeste svymi "keci" poburujete ty obcany, kteri jiz dnes nedokazi pojmou ten rozdil vcerejska a dnesni skutecnost.

2 3
možnosti
Foto

Občané již pobouřeni jsou. Kecy - píše se tvrdé y. Socialismus bude, pokud vláda nebude konat.

2 1
možnosti
MK

Autore, jak si představujete to vyplacení všech akcionářů? Co když někteří z nich nebudou chtít prodat? Jak to vyřešíte?

Chcete jim jejich akcie sprostě ukrást? Pak ovšem budeme mít levnější elektřinu na úkor těchto okradených. Vám by se líbilo, kdyby k vám přišel stát a ukradl vám vás majetek a rozdal by ho chudým? Tleskal byste takovému státu?

0 0
možnosti
TT

Zákony o a.s. ovšem násilné vyplacení minoritních akcionářů umožňují.

0 0
možnosti
Foto

Naše země je jeden z největších vývozců elektřiny a 5 procet vyrobné energie prodá na burze. Je to elektřina, která zbyla. Zbytek se prodá u nás doma. Primárně prodává ČEZ elektřinu koncovým zákazníkům a ostatním českým obchodníkům jako je PRE či E.ON přímo bilaterálně nebo přes elektronické obchodní platformu.

4 1
možnosti
JV

J89i58r13i 41V50r29a35b96e80c

29. 8. 2022 16:18

Tomu autorovi blogu to těžce vysvětlíte, když do toho plete Sachsenhausen a Dachau je to "myslící" Čecháček ;-D

4 0
možnosti
JL

Kdo neskáče, není Čech, že? Problém Čechů (resp. česko-slovenských politiků) je v tom, že prostě peníze rozfrcají a mají pocit, že tím něco vyřešili - jako třeba Babiš: zastaví na 2 roky ekonomiku s tím, že b ude líp, ale není, protože Rusům se chtělo válčit a ejhle plyn iz Rossiji dorogoj! Kdo by to řekl?

0 0
možnosti
PH

P43a76v14e92l 71H53e49k

29. 8. 2022 14:39

K čemu, dlouhodobě je Švédsko v řiti, to že teď jim tam fouká je nespasí. Je to stejné jako tady, když větrné parky na Baltu a Severním moři jedou naplno taky se snižuje výroba konvenčních elektráren.

3 0
možnosti
PK

Tak jako vy to chápou mnozí analytici v oblasti energetiky ba i mnozí občané této země, výjimku tvoří voliči pětikoalice......těm se zdá cena EE odpovídající schopnostem a činnosti vlády....

3 4
možnosti
Foto

Vy si myslíte, že vláda vyrábí elektřinu a pak ji draze prodává?

Už jste něco slyšel o tržním systému? Tady právě zklamal, ale za to vláda nemůže. Vláda nemůže podnikům přikazovat ceny jejich produktům, jak to bylo za socíku, na který zřejmě vzpomínáte se slzou v oku.

Ono to někdy vypadá, že jedinou školu, kterou jste absolvoval, byl VUML.

;-D

0 3
možnosti
JK

Evidentně není výroba, distribuce a prodej elektřiny vaše parketa. Dokonce ani vzdáleně, pouze opakování vylhaných hesel na skutečnosti pro nás nic nezmění.

Proč tedy taková hesla existují? Proto aby je hlásné trouby troubili a posloužili politickým cílům, což se stalo. ;-)

4 3
možnosti
PK

Myslím, že ten mladý muž to popsal naprosto jasně...R^

3 4
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3115x
Programátor, rodič a kriticky myslící člověk.

Můj web