Svíčka za včeličku, aneb vzpomínka na ty, kdož se stali obětmi nežádoucích účinků vakcín

Včera, dne 7. 4. 2015, se v 25ti městěch po celých českých zemích konala vzpomínková akce s názvem "Svíčka za včeličku". Lidé od Ostravy až po Plzeň zapálili symbolickou svíčku za oběti nežádoucích účinků vakcín.

U některých dětí (ale i dospělých) se po vakcinaci vyskytly obtíže závažnější i méně závažné. Fatální případy se občas objeví v médiích, ale jak už to tak bývá, tak po několika dnech zájem veřejnosti opadne, avšak životy těch, kterým vakcína ublížila, pokračují a jsou žity ze dne na den, z týdnu na týden, rok co rok.

Právě těm patřil včerejší den, aby věděli, že i k nim se upírají mysly některých z nás. Především za ně byly zapáleny stovky svíček po celé České republice, proneseny desítky proslovů a osloveny stovky kolemjdoucích.

I když proti nám (kromě systému) stálo místy nevlídné počasí s chmurným větříkem, tak vůle a pozitivní přístup účastníků vnášely do náměstíček klid a nadšení, což často činil i tanec letních čajových vánků z termosek účastníků.

Skeptici mohou namítnout, že se snad mohlo jednat o "hurá" akci bio-matek a čistý "antivax". Opak je pravdou. Až příliš často se setkávám s lidmi, kteří očkování bezmezně věřili a své děti nechali naočkovat. S nejlepším vědomím a svědomím tak učinili a byli to právě mnozí z nich, kteří si vytáhli, takříkajíc, černého Petra.

Svíčka byla zapálena za některé z 411 případů nahlášených nežádoucích účinků po očkování v roce 2014. Kvůli podhlášenosti se ale předpokládá, že ve skutečnosti mohlo být až 40 000 případů vedlejších účinků. Naše myšlenky musí patřit těm, kteří utrpěli obtíže kožního rázu, potíže se zažíváním, poruchy nervového systému či poruchy vývoje. To jsou ti, kteří se svým nežádoucím účinkem mohou žít celý život a ti, kterým (i dle pana ministra Němečka) náleží náhrada škody, kterou nejspíše nikdy nedostanou.

Pokud se někdo na vlastní oči přesvědčil o tom, že nežádoucí účinky vakcín mohou vážně poškodit lidský organismus, pak ví, že zapálení svíce a věnování několika myšlenek je to nejmenší, co můžeme udělat, neboť jak historie ukázala, tak je to právě hluboká myšlenka, která většinou vede ke světlu na konci tunelu a k lepším zítřkům.

Autor: Martin Rotter | středa 8.4.2015 20:02 | karma článku: 23,81 | přečteno: 1439x
  • Další články autora

Martin Rotter

Češi by měli být vzteklí!

29.8.2022 v 12:35 | Karma: 35,37

Martin Rotter

Mýty kolem e-Receptů

25.6.2017 v 9:28 | Karma: 36,77
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3115x
Programátor, rodič a kriticky myslící člověk.

Můj web