Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R31o20m75a17n 12N98o46v24ý

30. 6. 2015 12:52

škoda, že jste v článku nezmínil vitamín A, který doporučuje jako lék na spalničky i WHO, a sama udává význemné procento (kolem 60 až 70%) snížení úmrtnosti při jeho podávání, stejně tak je dobrý stabilní přísun vit D a C, spalničky jsou hodně o výživě

0 0
možnosti

Ockovani je dnes povinne, je znamo jako MMR ockovani (trojkombinace proti spalnickam, priusnicim a zardenkam) - vakcina tolik diskutovana Priorix. Pokud dite naockovat nenechate, nevezmou vam dite do skolky, na skolu v prirode apod. Takze informace mate mylne. Mam 2,5letou dceru, tak se v problematice orientuji.

0 0
možnosti

Dovolím si mít k uvedenému článku několik poznámek:

- autor uvádí že plošné očkování není dostatečné a mnohdy je zcela neúčinné.  Ano, má pravdu, ale to platí i v případě prodělání příslušné nemoci. Mnohdy se ani po ní nevytvoří dostatečné množství "kvalitních" protilátek tak, aby se nemoc nemohla u dané osoby opakovat. Je to stejný efekt, jako vypití několika skleniček vína. Někdo je po nich jen v náladě a někdo již pod stolem.

- autor uvádí jaké následky může mít neuvážené očkování pokud člověk (dítě) má k něčemu vrozené predispozice, ale až na drobnou poznámku zcela zanedbává následky, které může mít onemocnění "dětskou nemocí" na dospělého jedince a které mohou být až fatální.

Připadá mi, že článek byl napsán trošku podle stylu - jedna paní povídala - a vlastně nedokazuje vůbec nic.

0 0
možnosti

J65i87ř36í 30B29o48č33e49k

29. 6. 2015 11:29

očkování proti spalničkám není povinné a asi jenom blázen by dítě očkovat nechal. to nám potvrdila i naše dětská doktorka

0 1
možnosti

No nevím. Náš synek málem na spalničky umřel, takže jsme byli rádi, že druhého už očkovali.

3 0
možnosti

L59e81n61k78a 51N74o65v21á

29. 6. 2015 10:35

Nečetla jsem Váš článek o kolektivní imunitě, jen se zmňujete, že je to mýtus. Mohu se zeptat, co máte za vzdělání? nebo kolik imunologických přednášek jste absolvoval či z jakých článků čerpáte informace pro Vaše blogy?

Kolektivní imunita je důležitá, aby se virus/bakterie nemohly přenášet v populaci a zároveň se tak chrání jedinci, kteří jsou imunodeficientní a tudíž očkovaní být nemohou nebo lidi u kterých se nevytvořil dostatečný titr protilátek po očkování. Vzhledem k přílivu migrantů považují skutečně za hazard neočkovat.

A dětské nemoci? Já jsem dostala ve 28letech neštovice a řeknu Vám, že žádná hitparáda to nebyla! navíc i když dětskou nemoc proděláte, tak v určitých případech ji můžete dostat znova (nevytvoří se dostatek protilátek). Kvůli tomu dneska rodiče musí dětem počítat, kolik těch neštovic dítě mělo. A hlavně očkování, když nezabrání aby jste neonemocněl, tak alespoň zmírní průbeh dané nemoci. Co já bych za to při neštovicích dala! navíc u mužů později prodělané nebo opakované dětské nemoci třeba neštovice mohou způsobit sterilitu a žena pokud by byla těhotná tak musí na potrat.

3 0
možnosti
Foto

Z celosvětového pohledu patří spalničky   mezi nejčastější příčiny úmrtí dětí do 5 let. Více než 95 procent úmrtí na spalničky bylo zaznamenáno v zemích s nízkým HDP a špatnou zdravotní infrastrukturou. Na spalničky není žádný specifický lék. Spalničky mohou vyvolat  zápalplic, zánět středního ucha, či nosníchdutin, encefalitidu neboli zánět mozku.Jedná se o velice nalažlivé a nebzpečné onemocněníRvRv

4 0
možnosti

Přesně o tomhle autor píše. Spalničky jsou nebezpečné právě tam,kde je nízká životní úroveň

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3115x
Programátor, rodič a kriticky myslící člověk.

Můj web